S knihovnou na třetí překladatelský maraton

S knihovnou na třetí překladatelský maraton

Sraz ráno před knihovnou – nebo přímo na místě.

https://www.facebook.com/events/162640043938598/
Fakulta informačních technologiíThákurova 9, 160 00 Praha

Pomozte nám zpřístupnit videa Khan Academy českým dětem – hledáme dobrovolníky pro překladatelský maraton. Naším cílem je během jediného dne přeložit co nejvíce videí.

Vybraná videa www.khanacademy.org můžete překládat buď přímo z poslechu nebo podle anglických titulků. Nemusíte se bát, že to nezvládnete – s překladatelskými oříšky vám pomůžeme. Více informací o nás a o tom jak překládat naleznete zde:
https://khanovaskola.cz/dobrovolnici/preklad

O dostatek energie na překlady se postaráme – zajistíme pro Vás oběd a v průběhu akce bude k dispozici občerstvení (samozřejmě kdykoliv budete moci práci přerušit, dát si kávu a něco zakousnout).

Doporučujeme si s sebou vzít svůj laptop, ale k dispozici bude počítačová učebna. Prosíme, vezměte si sluchátka (nějaká zajistíme, ale nebude jich dostatek).

Pokud nemůžete odpoledne nebo si o víkendu rádi pospíte, stavte se aspoň na hodinu – každý kousek překladu se počítá.

Pro zájemce připravujeme workshop „Tvorba výukových videí pomocí tabletu“. Pokud se budete chtít zúčastnit, prosíme přineste si své notebooky s těmito nainstalovanými programy zdarma:
http://www.screencast-o-matic.com/ (program pro záznam dění na monitoru)

http://www.smoothdraw.com/ (doporučený program pro kreslení a psaní)

http://us.wacom.com/…port/drivers (ovladače pro grafické tablety – nezapomeňte si vybrat verzi podle svého systému)

Za účast na maratonu udílíme certifikát!

Nechcete o zlepšení vzdělání u nás jen mluvit, ale také pro to něco udělat? Přidejte se k nám a staňte se součástí naší rostoucí komunity příznivců.